Service-tanulás

Egyre készülj fel: a „Service-tanulás” kaland! Olyan emberekkel ismerkedsz meg, akikkel különben soha nem találkoznál. Olyan oldalakat fedezel fel magadban, amelyekről nem tudtad, hogy léteznek. És mégis olyan egyszerűen hangzik: fél éven keresztül hetente egyszer egy olyan emberért fogsz tenni, akinek szüksége van a segítségedre.

Segítségre szoruló embereket támogatsz

Ha részt veszel a „Service-tanulás“ projektben, akkor közösen találunk egy helyszínt a feladatvállalásodhoz. Ezek a helyszínek a szociális terület intézményeiben lesznek.

A feladatvállalásod révén olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akinek teljesen eltérő szükségleteik vannak, pl. fogyatékkel élők, idős emberek, a tanulásban segítségre szoruló gyerekek. Ezek révén megismered más emberek (valódi) életét, olyanokét, akiknek szüksége van a segítségedre.

Vállalj feladatot heti egy alkalommal

Fél éven át heti egy alkalommal feladatot vállalsz magadra. Ennek során 2-3 órán át egy magad által kiválasztott szociális intézményben tevékenykedsz, és olyan emberekkel töltöd el az időt, akiknek szükségük van a segítségedre.

Melletted vannak olyan további fiatalok is, akik ugyanabban az időben a régió más intézményeiben vállalnak feladatot. Egy olyan közös csoport tagjai vagytok, amelyik rendszeresen találkozik. A találkozókon kicserélitek tapasztalataitokat és közösen kerestek megoldást olyan problémákra, amelyek a feladatvállalás során merülhetnek fel.

Tapasztalt pedagógusok segítenek

A feladatvállalásnál arról van szó, hogy valami újat tanuljál, és hogy felajánld segítségedet más embereknek. Ennek során többet fogsz megtudni azokról az emberekről, akiknek segítesz, de magadat is új oldalról fogod megismerni. Az új tapasztalatok feldolgozása folyamán kérdéseid lesznek és információkra lesz szükséged.

Speciális pedagógusok segítenek Neked és mindig megszólíthatod őket.

Igazoló oklevelet kapsz

Feladatvállalásod után igazoló oklevelet kapsz. Ez az igazolás megnevezi azokat a tevékenységeket, amelyeket a feladatvállalás során elláttál és bepillantást ad arról, hogyan viselkedtél az emberekkel az adott intézményben. Ezt az igazolást későbbi pályázataid során felhasználhatod. Ez különösen akkor válhat segítségedre, ha a szociális területet érintő tanulmányok vagy képzés iránt érdeklődsz.

Az igazolást a zárórendezvényen nyújtják át neked. Ekkor mindenki kap egy igazolást, aki veled egy időben feladatot vállalt a „Service-tanulás” keretében. Az eseményen beszámolók hangzanak el a mindenkori projektekről és minden egyes résztvevő feladatvállalásáról. Erre a rendezvényre meghívják szüleidet és barátaidat, hogy képet alkothassanak maguknak a feladatvállalásodról és lássák, mit teljesítettél.

Events

Sorry, there aren’t any upcoming events right now. Check back soon!

 Media

Social Networks