Utcai futball a toleranciáért

1994. június 24 –én  Andrés Escobar kolumbiai labdarúgó az USA-ban megrendezett  világbajnokságon öngólt lőtt és csapata ezzel kiesett a további küzdelemből.  Két héttel később meghalt – egy férfi dühében lelőtte, mivel Escobar hibát vétett.

A nemzeti válogatott játékosának halála egyidejűleg az „Utcai futball a toleranciáért” elnevezésű, az egész világot átfogó futballprojekt születésének órája.

Kolumbiai emberek egy csoportja nem akarta többé, hogy országuk csak drogokat és erőszakot exportáljon, hanem helyettük emberi értékeket. Elhatározták, hogy futballozással közvetítenek értékeket.  Az „Utcai futball a toleranciáért” üzenete világos: a labdarúgás nem élet és halál kérdése, hanem az örömről és a Fair-playről szól!

Vegyes csapatok

Az „Utcai futball a toleranciáért“ mérkőzéseken együtt játszanak a lányok és a fiúk. Csapatonként mindig legalább egy lány, és legalább egy fiú van a pályán.

Nincs kapus

A csapatok 4-4 főből állnak. Nincsen kapus és a csapatok folyamatosan cserélhetnek.

Lány által elért gól

Egy gólt lánynak kell szerezni, hogy a fiúk góljai is számítsanak. A több gólt elérő csapat három, a másik egy játékpontot kap. Döntetlen esetén mindkét csapatnak két játékpont jár.

Nincs biró, hanem teamerek vannak

Nincsenek játékvezetők, hanem teamerek, akik a játék előtt és a játék után a csapatokkal a párbeszédzónában összejönnek.

Közös megállapodás a szabályokról

A párbeszédzónában a játék előtt három Fair-play-szabályban állapodnak meg. A mérkőzés után a csapatok a teamerek segítségével megbeszélik, hogyan tartották be a Fair-play-szabályokat.

Fairplay-pontok adása

A gólok mellet a Fair-play-pontok is beleszámítanak a végeredménybe..

Gólok + Fairplay = Eredmény

Az összes Fair-play-szabály betartásáért két pont jár a csapatnak, Ha nem az összes Fair-play-szabályt tartotta be, akkor egy pontot kap. Az ellenfél a rendkívül fair viselkedésért egy bónuszpontot adhat.

Events

Sorry, there aren’t any upcoming events right now. Check back soon!

 Media

Social Networks